![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Js:
Kod function home () { var trBottom = document.getElementById('trBottom'); var classes = trBottom.className.split(' '); var index = classes.indexOf('On'); if (index == -1) { classes.push('On'); } else { classes.splice(index, 1); } trBottom.className = classes.join(' '); } html: Kod <table> <tr id="trTop"> <td>1</td> </tr> <tr id="trBottom"> <td>2</td> </tr> </table> <div onclick="home()"></div> css: Kod #trBottom { vertical-align: top; } #TrBottom.On { height: 92px; } Czy jest jakiś sposób żeby zrobić animacje zmiany wysokości/szerokości <tr> albo <td>? kombinuje już od godziny, ale nic na razie się nie udało. Kombinowałem z tym i z tym, ale ani to ani to nie działało. Dzięki z góry za odp, jeżeli się pojawią ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest różnica pomiędzy #trBottom, a #TrBottom.On i wcale nie chodzi o klasę
![]() -------------------- Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, przepisywałem kod, a nie kopiowałem, u mnie jest #trBottom i #trBottom.On i normalnie wszystko działa, wysokość się zmienia itd, ale animacja nie działa.
Tutaj mniej więcej jak to wygląda: https://jsfiddle.net/72o03p8v/1/ Ten post edytował lolarz 2.07.2016, 17:11:12 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
|
|
|
![]()
|
|
Czy to możliwe że to wina przeglądarki? W firefoxie mi to nie działa (już zmieniony kod), sprawdziłem w safari i działa.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:58 |