![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak jak w temacie, mam problem z php w wersji 7. dokładnie chodzi o okienka z błędami plików DLL.
ale od początku: na stronie XAMPP pobrałem najnowszą wersję XAMPP z php 7. instalacja OK, wszystko dziala w panelu kontrolnym oprócz Apache. podczas odpalania daje komunikat, że nie znalazl biblioteki api-ms-win-crt-runtime. no to wbijam na strone z plikami dll dll-files i tam mam takie pliczki. problem w tym, ze nieważne który plik wrzucę do folderu XAMPP'a, pokazuje że nie może znaleźć punktu wejścia procedury ucrt.terminate. jest jeszcze XAMPP w wersji php 5, dziala, odpala, ale chcialbym pracować na najnowszym php. jeszcze jest 1 problem z moim PC: jak na razie nie ma on dostępu do internetu i nieszybko to się zmieni, więc programy online odpadają ![]() dziękuje za pomoc z góry, i proszę o wyrozumialość, jeżeli czegoś co napiszecie nie przyjmie moja głowa ![]() Ten post edytował wezuwiusz 2.07.2016, 09:36:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal xampp, zainstaluj wszystko samodzielnie. Skonfigurujesz przy okazji pod własne potrzeby i pozbędziesz się zbędnych śmieci. W stopce mam poradnik jak to zrobić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tez o tym myślałem, ale jak pobrałem sam intepreter PHP, to nieważne co odpalilem z niego o rozszerzeniu .exe, to wywalalo błedy o bibliotekach. chciałbym wiedzieć jak to naprawić.
z tego co widze z linka, możliwe ze wywala brak DLL z z braku wisual c++? Ten post edytował wezuwiusz 2.07.2016, 09:45:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może być. Zrób krok po kroku według opisu i na 100procent zadziała a Ty się przy okazji czegoś o samym php i apache nauczysz (co jest mimo wszystko podstawą). Przy okazji będziesz miał porządek i ładnie zorganizowane vhosty.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 16:08 |