![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki oto formularz:
Problem jest w tym, że o ile udało mi się z pomocą forum rozgryźć obliczanie danych z podanych input, o tyle teraz nie wiem jak wykorzystać to do stworzenia formularza kontaktowego. Chciałbym aby na mój mail przychodziła wiadomość o tytule "Kontakt ze strony internetowej", a w treści żeby było coś takiego: Kod Imię i nazwisko: Jan Kowalski Telefon: 123456789 Mail: jkowalski@mail.mailowy.pl Sugerowana cena: 350zł Rodzaj: Dachowe ręczne Szerokość: 100 Wysokość: 100 Mogę liczyć na jakieś naprowadzenie mnie? Jestem w wielkiej kropce jak to ugryźć.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowy opis na formularzu kontaktowym https://prophp.pl/article/23/wysylanie_mail...zyciu_zend_mail
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, poradziłem sobie właśnie z tym, mam jednak teraz inny problem a mianowicie ze skryptem JavaScript
Chciałbym aby zamiast wartości Value w 2 linijce, przepisywało mi to co jest w select tj. Pełną nazwę produktu np. Dachowe ręczne a nie ich wartośc 350. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu masz odpowiedzi: http://stackoverflow.com/questions/6675125...javascript-code
Tylko Twój JS jest mocno do poprawy. |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc, ale to nie rozwiązuje mojego problemu. Wciąż wczytuje mi zawartość value, a ta wartość musi być podana w liczbach, ja natomiast chcę aby w ten input wczytywała się zawartość select tj. tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Dlaczego nie rozwiązuje? Masz odpowiedź pod linkiem:
Kod var select = document.getElementById("item1");
select.onchange = function() { var selIndex = select.selectedIndex; var selValue = select.options(selIndex).innerHTML; } |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 12:28 |