![]() |
![]() |
-Fipaj- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jako że na moim hostingu nie obsługuje się SimpleXML, muszę spróbować zrobić coś na plikach tekstowych
![]() Cytat Niedawno wpadł mi do głowy pomysł, żeby całą treść strony umieścić w pliku XML i wczytywać go partiami do strony index.php. Niestety, nie umiem zbyt dobrze korzystać z funkcji SimpleXML, a w manualu php ten rozdział nie jest przetłumaczony na polski (nie umiem zbyt dobrze angielskiego). Oto kod, z jakiego korzystam do tej pory (oparty na INCLUDE). Pomóżcie zmienić mi go na taki, który korzysta z SimpleXML: Kod php: 1 2 3 4 5 6 7 8 <?php if ($strona=="") { include('szablony/index.htm'); } if ($strona=="info") { include('szablony/info.htm'); } ?> i tak dalej... Ten kod minimalnie zwiększa prędkość ładowania strony... Ja natomiast chciałbym zrobić plik xml wyglądający tak: XML <?xml version="1.0"><strona> <index>treść strony głównej...</index> <info>treść strony informacyjnej</info> </strona> I z niego ładować treść. Bardzo proszę o pomoc lub przynajmniej podpowiedź... Z góry dziękuję! Tak, taki miałem problem z XMLem... Jak zrobić coś takiego z plikami tekstowymi?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:42 |