![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak podchodzicie do tworzenie specyfikacji funkcjonalnej w oparciu o wymagania klienta przed akceptacją wyceny ?
Mam taką sytuację. Prowadze rozmowy z klientem od dłuższego czasu, na temat dość dużego projektu web aplikacji jest on dobrze przygotowany, przedstawił dużo materiału diagramy, opisy modułów dość szczegółowo, dotego doszły moje pytania na które otrzymałem odpowiedzi. Generalnie temat przewałkowany szczegółowo ... w zasadzie na podstawie jego materiałów mogła by powstać specyfikacja. Teraz gdy wszystko dla mnie jest jasne dałem klientowi wycenę i termin , na co on odpowiedział że liczył na to iż przygotuję pełną specyfikację projektu tak aby miał wrażenie że wszystko jest dla mnie jasne a i że spełnie wszystkie jego cele w aplikacji.... huh ... więc dla mnie rzecz jasna tworzenie takiej specyfikacji to czas dodatkowy i nie mały. Tak w ciemno nie chciałbym tracić czasu wiadomo... A jak wy do tego podchodzicie ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:02 |