![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym po kliknięciu strzałki w prawo wywołać to co jest w linku w wartości href=""
czyli mam link <a href="link.html">link</a> i chciałbym aby po kliknięciu na klawiaturze przeszedł do strony link.html znalazłem tyle że strzałka w prawo to jest keyCode==39 ale z javascriptu jestem noga, może miałby ochotę ktoś pomóc? ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto dodać do tego handlera sprawdzenie, czy aby focus nie jest w jakimś input, textarea, bo wówczas raczej user nie byłby zachwycony nagłym przejściem na inną podstronę
![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Warto dodać do tego handlera sprawdzenie, czy aby focus nie jest w jakimś input, textarea, bo wówczas raczej user nie byłby zachwycony nagłym przejściem na inną podstronę ![]() faktycznie dobra uwaga bo akurat pod spodem mam formularz z polami input i textarea tylko jak to zrobić, jak bym znał javascript to zrobiłbym to tak if(input != focus && textarea != focus) { //kod vikinga } tylko nie mam pojęcia jak to napisać w javascript, pomoże kto ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod if ( e.target.tagName && [ 'input', 'textarea' ].indexOf( e.target.tagName ) !== -1 ) { return; } Coś takiego na początku handlera powinno załatwić sprawę. -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:04 |