![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Napisalem sobie prosciutka funkcje do wysylania maila za pomoca polaczenia socketowego z serwerem i wydawania mu polecen SMTP/ESMTP:
Polaczenie jest tworzone bez problemu, odbieram sobie pierwszy komunikat od serwerai wysylam swoj pierwszy: Kod Connection successful 220 smtp.poczta.onet.pl ESMTP (6) our local time is now Mon, 17 Jan 2005 13:21:38 +0100 EHLO moj.revdns.provider.pl Teraz serwer zwraca mi pare linijek, w ktorych sie chwali tym, co obsluguje. No i wlasnie tutaj pojawia sie problem. Bo pierwsza linijke (220...) mi odbiera, a jak odkomentuje nastepne wywolanie getData, to skrypt sie zawiesza. Wyglada tak, jakby byl w nieksonczonej petli, ale nie mam pojecia dlaczego. Wydaje mi sie, ze warunek w while'u jest dobry. Probowalem nawet samo substr, ale to nic nie dalo. Olek Hmm... nie mozna dwa razy pod rzad? Bez sensu troche, wlasnie teraz by sie przydalo. No ale coz. W kazdym razie juz wiem czemu nie dzialalo. Wysylalem
zamiast
Ten post edytował lolo 18.01.2005, 19:44:05 -------------------- "Tylko dwie rzeczy sa nieskonczone: wszechswiat i glupota ludzka. Choc co do pierwszego nie mam pewnosci." [Albert Einstein, wybitny fizyk]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 04:52 |