![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W zalozeniu skrypt ma wyswietlic tyle pol formularza ile podamy(to dziala) Potem kazde pole formularza ma miec inne name i teraz mam problem. Jak to zrobic? Probowalem z tablicami ale slabo mi wychodzilo. Kazde pola formularza czyli ten fragment - ma miec inne name i potem zebym mogl sobie kazde wyjac z tablicy za pomoca petli . Pozdrawiam.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale z czym masz problem. Jeśli nie wiesz ile za każdym razem podasz tych pól input to właśnie najlepszym rozwiązaniem jest stworzenie tablicy, a to już masz :
<input type="text" name="ocena[]"> Wtedy po stronie serwera przelecisz pętla i gotowe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm pisze dlatego ze to nie dziala? (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze stosuj pełen zapis <?php. $iloscprzedmiotow = ($row1['ilosc_przed']); nie ma sensu bo i tak będzie zawsze miało wartość ostatniego iterowanego rekordu. Nigdzie w tym kodzie nie wykorzystujesz $_POST['ocena']
|
|
|
![]()
|
|
ok to co mam zrobic...?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i mozesz zrobic co chcesz z ta zmienna ocena :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:48 |