Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Zwolnienie portow na dedyku, Chce zwolnic zablokowane porty na dedyku
HaSzcZoR
post 14.06.2016, 20:49:32
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, mam serwer dedykowany na ktorym postawilem serwer ts i mc. Wlaczylem serwer na glownym porcie najpierw, ale gdy musialem odswiezyc serwer po wgraniu pluginu, uzylem komendy /reload
na serwer sie nie da wejsc a konsolka sie zablokowala, zadnej komendy wpisac nie moglem i mi sie wylaczyla
gdy wracam do procesu przez screen -r to cos innego sie wlacza, a kiedy probuje uruchomic serwer na tym porcie(25565) wyskakuje FAILED TO BIND TO PORT. Czyli ze port jest zajety, wiem to oraz gdy w serwerach wpisuje <IP> czyli automatycznie wchodzi domyslny port to pinguje ale nic sie nie dzieje wiecej, probuje wejsc to logowanie w nieskonczonosc
chce puscic serwer do ogolu i kupilem domene ale zeby polaczyc sie z serwerem trzeba wchodzic przez IP: <IP>:25555 (bo taki port ustawilem)
moje pytanie brzmi: jak wylaczyc ten serwer? Czy usuniecie javy cos da? i czy wtedy musze skopiowac serwer do siebie bo cos sie z nim stanie?
czy jest jakas komenda na wylaczenie? wylaczylem wszystkie procesy w screen ale i tak nie dziala, potrzebuje szybkiej pomocy bo serwer otwieram jutro

Przepraszam jesli zly dzial ale pierwszy raz korzystam z tego forum, po prostu tu znalazlem podobny temat o wylaczniu procesow w screen wiec raczej sie znacie biggrin.gif
oraz sorki za brak pl znakow ale tak jestem przyzwyczajony

Dobra temat do zamkniecia, znalazlem komende na wylaczenie i wlaczenie maszyny- reboot
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
ohm
post 14.06.2016, 22:27:13
Post #2

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

polecam na przyszłość:
killall java smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:55