![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem kod php, który korzysta z bazy msql, a mianowicie odczytuje dane z bazy i zapisuje w postaci tablicy. Kiedy przy pomocy pętli while odczytam dane wszystko jest ok, dane z tablicy się pojawiają. Natomiast kiedy chcę jeszcze raz skorzystać z poszczególnych danych nie chcą się pobrać. Podpowie ktoś o co chodzi. Kawałek kodu poniżej:
Dane w pętli się wyświetlają natomiast dane pojedynczo już nie. Kiedy zmienną "wiersz" zadeklaruję przed pętlą while lub po pętli dzieje się to samo, nie chce wyświetlić pojedynczych danych Podpowie ktoś jak rozwiązać problem Ten post edytował yaro84 13.06.2016, 12:24:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli pobrałeś 10 rekordów i wszystkie je wyświetliłeś, to co miałoby się wyświetlić po tej pętli (jakie/który rekord)?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Masz błąd w kodzie "eccho".
2. Poza pętlą, w zmiennej $wiersz będziesz miał dane ostatniego rekordu, jaki był wyświetlony w pętli. O taki rezultat Ci chodzi? 3. Włącz raportowanie błędów (poniższy kod wrzuć na sam początek pliku PHP) i zobacz czy masz jakieś błędy: Ten post edytował adbacz 13.06.2016, 12:13:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem, że w zmiennej "wiersz" siedzi tablica i mogę odczytywać z niej co, jak i kiedy chcę....
W pierwszym wierszu tej tablicy są dane, które chciałbym wyświetlić po pętli Jak najlepiej skorzystać z danych tak jak chce? Żeby ponownie zaczął czytać od pierwszego wiersza w pętli, gdy przed pętlą odczytam dane z pierwszego wiersza nie ma błędów troszkę mi zaświtało po Waszych odp dziękuję bardzo Ten post edytował yaro84 13.06.2016, 13:07:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 01:12 |