![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam coś takiego jak poniżej Czyli jest zadeklarowana zmienna kraj w kodzie na samym początku To jest skrypt który wykonuje się na stronie po załadowaniu jej a następnie wykonywana jest funkcja jQuery flagstrpai w niej jest zdarzenie onSelect Zmienna kraj zadeklarowana na początku jest przypisana w drugiej funkcji Jak teraz po wykonaniu zdarzenia onSelect przenieść nową zmienną kraj do 2 funkcji czyli po wykonaniu zdarzenia chciałbym aby zmienna kraj przybrała wartość kraj= { "GB": "United Kingdom"}; i z taką wartością wykonała się funkcja 2wykonać Prościej mówiąc po wykonaniu zdarzenia ma się wykonać całość ale z nową zmienną kraj która została przypisana jako nowa w zdarzeniu a nie z tą zadeklarowaną na początku Nie chodzi mi o to aby ktoś napisał mi cały kod ale chociaż nakierował jak to wykonać Dzięki za pomoc i Pozdrawiam <script type="text/javascript"> jQuery(function(){ var kraj= { "GB": "United Kingdom", "PL": "Poland" }; //1 funkcja jQuery('#parcel_origCountryFrom').flagStrap({ onSelect: function (value, element) { var kraj= { "GB": "United Kingdom"}; } //2 funkcja jQuery('#parcel_origCountry').flagStrap({ countries: kraj } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie chciało mi się kombinować to robiłem sobie kontener w HTMLu jakiś div z wartością data <div data-vartosc=""></div>
$( "body" ).data( "vartosc", { "GB": "United Kingdom", "PL": "Poland" }); przypisywałem tam wartość a w jakiejś odległej funkcji jQuery odczytywałem wartość data Kod var odczytanaVartosc = $( "body" ).data( "vartosc");
Ten post edytował LowiczakPL 3.06.2016, 21:51:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:33 |