![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 500 Pomógł: 1 Dołączył: 29.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam rozbudowany formularz który powinien być walidowany zależnie od innych pól tego formularza.
Formularz ma dodane takie pola:
Chciałbym aby jeżeli pole "category" ma wartość 2 to pole "imageChoiceType" aby było wymagane i miało wartości albo 0 albo 1. Encja na której opiera się formularz nie ma właściwości $imageChoiceType. Pole to jest mi potrzebne tylko do walidacji dalszych pól. Aktualna obsługa formularza to standardzik:
Czytałem http://symfony.com/doc/current/reference/c...s/Callback.html jednak nie pomogło mi to ponieważ z poziomu encji nie mam dostępu do pola imageChoiceType (pole nie jest mapowane) Jak to rozwiązać? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 22 Dołączył: 14.12.2007 Skąd: Wyszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój constraint powinien zostać założony na cały formularz, a nie tak jak to Ty próbujesz zrobić, na konkretne pole - to nie ma sensu.
Czyli w configureOptions:
RequiredIfValue oczywiście nie ma implementacji. To jest tylko proof of concept, aby Cię naprowadzić |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:35 |