![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie potrafię sobie poradzić z pewną sytuacją. A mianowicie: Mam na stronie prosty formularz. Naciskam przycisk i wszystko gra. Nie byłoby problemu gdyby co jakiś czas nie wyskakiwał komunikat "Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony". Czasami jest to od razu a czasami dopiero po np 20 wysłaniach danych z formularza. Używam FF. Na innych przeglądarkach problemu nie zauważyłem. Zawirusowanie komputera chyba też nie wchodzi w grę ponieważ próbę przeprowadziłem na kilku komputerach. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie
pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzieś masz wyciek pamieć, kod poprosimy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jeszcze skrypt wpisz.php
Ma ktoś może jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu? ;( Ten post edytował Nazir 22.05.2016, 14:08:01 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal wszystkie @ to zobaczysz wtedy gdzie masz błędy
![]() Dodatkowo zabezpiecz te Inserty. Sprawdź logi z serwera powinno być napisane gdzie dokładnie jest luka. Ten post edytował Arcioch 22.05.2016, 20:38:51 |
|
|
![]()
|
|
Likwidacja @ niestety nic mi nie podpowiedziało.
W którym miejscu szukać tych logów. Bo jak patrzę Log błędu Apache'a to nic tam nie widzę. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klika błędów na szybko
![]() ad 1) Gdzie na początku pliku jest session_start()? ad 2) Po co wszędzie tłumisz błędy? ad 3) Skoro na początku sprawdzasz, że jeżeli nie istnieje sesja z użytkownikiem to redirect to po co jeszcze w while sprawdzasz? ad 3) mysql_query nie jest już wspierane użyj pdo lub mysqli ad 4) Czemu w zapytaniach używasz like a nie znaku równa się? ad 5) Gdzie jest rzutowanie wartości na odpowiednie typy ad 6) Wrzuć sobie raportowanie błędów w oba pliki a nie tłum noticów ![]() ad 7) Tworzysz adres do wysyłki podając nick jak masz go w sesji wpisz?login='.@$login.'&id_mecz='.$mecz['id_mecz'].' dzięki temu bardzo łatwo się pod każdego podszyć ad 8) W pliku wpisz.php nie sprawdzasz już czy istnieje sesja i czy dane są poprawne ![]() To tak na szybko ![]() Sprawdź w pliku vhost gdzie zapisywane są logi do Twojej strony Ten post edytował Arcioch 22.05.2016, 21:37:38 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Zabieram się za poprawianie.
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy dozwolone jest używanie Mysqli mając stronę pisaną w kodzie strukturalnym? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że dozwolone
![]() Jeszcze jedna propozycja. Zamiast za każdym razem wklejać dane do bazy z palca może require_once('moje_polaczenie_z_baza.php'); Wtedy będziesz miał to w jednym miejscu. Druga propozycja. Nie zamykaj znaczników do <?php czyli nie pisz na końcu ?> |
|
|
![]()
|
|
Po zresetowaniu się strony napisałem do administratora by sprawdził co działo się na serwerze. Tak mi odpowiedział:
Notice: Undefined variable: db in /public_html/podstrony/admin.php on line 182 Warning: mysql_close() expects parameter 1 to be resource, null given in /home/nazir78/domains/nasztyp.net.pl/public_html/podstrony/admin.php on line 182 nic więcej nie zauważył |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:08 |