![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2002 Skąd: lodz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam 3 moduły: Application, Testy, Uzytkownicy
W każdym z nich w widokach dostępne są layouty a w pliku module.config.php:
Powinno być tak że: localhost/public/application - pokazuje layout dla aplikacji localhost/public/testy - pokazuje layout dla testów localhost/public/uzytkownicy - pokazuje layout dla użytkowników Niestety tak nie jest, zawsze pokazuje się layout dla modułu Testy. Ponadto localhost/public/application - nie ładuje widoku localhost/public/uzytkownicy pomimo poprawnego routingu pojawia się monit: An error occurred An error occurred during execution; please try again later. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem expertem w Zend ale o ile mi wiadomo bedzie sie ladowal layout który ostatni jest ładowany do modul manager.
A ty rozumiem ze bys chcial dla kazdego inny?? PS. a moze juz rozwiazales swoj problem?? A nie. Pomyłka. do kazdego modelu musisz zdefiniowac layout. do application musisz dac:
do user musisz dac:
A w controllerach przy odpowiednich akcjach dac: Application ---------------
User -------
Chyba cos takiego. Ten post edytował chemiqs 20.08.2016, 16:11:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
https://github.com/EvanDotPro/EdpModuleLayo...aster/README.md
A poza tym ladujesz jsonstrategy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawienia layout'u to kwestia czysto widokowa. Jeżeli w danym widoku chcesz wykorzystać layout inny niż domyślny (layout/layout), powinieneś na początku widoku napisać:
Oczywiście wpis layout/inny powinien być skonfigurowany w template maps menedżera widoku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podsumowując temat, layout można ustawić w kontrolerze, szablonie, module np. podpiąć się pod event. Wszystko opisane i uzupełnione o przykłady znajduje się w dokumentacji :
https://zendframework.github.io/zend-view/q...ng-with-layouts |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:33 |