![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takie pytanie, jak dodać do tabeli kolejne pole np. w przykładzie:
I do tej tabeli chciałbym dodać pole status char(3) jak mam tego dokonać? Jedyne co znalazłem to zapytanie ALTER TABLE ... reszta jest mi nie wiadoma, mógłby mi ktoś doradzić z czym to się je? Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z innej beczki: czemu używasz typów CHAR dla pól typowo liczbowych? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crashu @ 2005-01-15 19:16:38)
A z innej beczki: czemu używasz typów CHAR dla pól typowo liczbowych? Dziękuje ci bardzo. Używam tego przez ten przykład w kursie MySQL, muszę zmienić id char(3) na id int(3). Już się raz nadziałem na problem, nie wykorzystując int, dane przy sortowaniu sortowały się tak: 1 10 .. 2 20 .. 3 30 .. Przy int nie ma juz tego... Ale zajeło mi to 30 minut zanim się pokapowalem o co chodzi... ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:53 |