![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki filtr towarów, który po wybraniu checkboxa wysyła POSTem zmienną i wrzuca do zapytania SQL, problem pojawia się tutaj, że program pokazuje cały czas pierwszą wersję zapytania, czyli tak jakby bez filtrów, a gdy robie sobię podgląd zapytania, to widzę, że zmienia się po przyciśnięciu submit.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No skoro wyswietlone zapytanie jest zmienione to raczej jest. Problem wiec ze albo ty tego zapytania nie przekazujesz do wykonania albo plamy na Sloncu.
Pokaza caly kod, wlacznie z formularzem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 28.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, myślałem, że może popełniam jakiś oczywisty i bardzo częsty błąd, stąd to pytanie. Może uda Ci się coś wyczytać z tego:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czyli mowisz, ze
echo "SQL=" . $sql; wyswietla poprawny sql ze zmienionymi warunkami? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak, w momencie, gdy zaznaczam coś w formularzu i klikam "Filtruj" echo się zmienia, lecz wyświetla mi cały czas tę samą listę rekordów, tak jakby nie pojawiał się nowy warunek w WHERE.
|
|
|
![]()
|
|
To spowodu tych OR ktore nawaliles.
Pamietaj, ze OR i AND mają inną siłę, tak samo jak + i * 2 + 3 * 4 da inny wynik niż (2 +3) * 4 To samo musisz miec na uwage w mysql -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Jeju, jesteś genialny, drugi dzień się wkurzałem na to, a sprawę załatwił jeden nawias! Dzięki wielkie od razu za wyjaśnienie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:38 |