![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Używam nl2br i niby wszystko działa poprawnie ale w kod wrzuca mi <br /> a to nie jest mile widziane przez walidator W3C (prawidłowo powinno być <br>). Wyczytałem gdzieś że można dodać atrybut false który rozwiązuje problem, ale za cholere nie mogę go wcisnąć w swój kod... ktoś wie jak go zaimplementować ? Mam kod:
Wydaje mi się że tak to powinno wyglądać ale coś nie hula:
Ten post edytował M@X 6.05.2016, 22:22:27 -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zajrzałbyś do $pet['info'] co tam masz co?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w XHTMLu każdy znacznik który jest pojedynczy jest zamykany /> poprawny br to <br />
w HTMLu poprawny br to <BR> lub <br> na przykład linia pozioma HR w HTML: <HR> ; w XHTML: <hr /> Ten post edytował LowiczakPL 7.05.2016, 05:59:27 -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 212 Pomógł: 0 Dołączył: 18.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może zajrzałbyś do $pet['info'] co tam masz co? no mam tam tekst z enterami, zwykłe entery (bez żadnych <br>) i właśnie aby wyświetlić prawidłowo na stronie wyświetlam za pomocą nl2br, problem tylko z tym że to dodaje mi <br /> zamiast <br> no i wyczytałem że dodanie false załatwia sprawę, ale nie moge go wcisnąć do swojego kodu -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za przeproszeniem jaką masz wersję PHP ? Jeśli >= 5.3 to dodanie false tak jak w przykładzie w Manualu załatwia sprawę.
PS. I co to znaczy "Nie mogę wcisnąć..." Ten post edytował Pyton_000 7.05.2016, 07:41:18 |
|
|
![]()
|
|
Za przeproszeniem jaką masz wersję PHP ? Jeśli >= 5.3 to dodanie false tak jak w przykładzie w Manualu załatwia sprawę. faktycznie, chodziło o wersje PHP - dzięki PS. I co to znaczy "Nie mogę wcisnąć..." chodziło o to że prawidłowo używałem atrybutu "false" tylko przy starszej wersji było zero reakcji, więc myślałem że coś źle zrobiłem... -------------------- "timeo danaos at dona ferentes"
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:43 |