![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,nie jestem pewny czy powinienem zakładać nowy temat czy edytować poprzedni,który był też związany z interpolacją.
Mianowicie kod działa sprawdzałem. Wynik wychodził prawidłowy,ale gdy chce zrobić ,żeby dane pobierał z formularza. Myślę, że popełniłem błąd przy pobieraniu danych, ale gdzie to nie wiem ,już trochę nad tym siedzę.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eeee, ale Ty wiesz, że te wszystkie posty masz dostępne dopiero po wysłaniu formularza? Z tego co widzę to powinieneś:
1. Stworzyć formularz z jednym polem - "liczb". 2. Odebrać formularz z polem "liczb" i na podstawie tej zmiennej stworzyć nowy formularz z polami liczb1, liczb2, liczb3 w ilości takiej jaką przesłałeś w poprzednim formularzu 3. Odebrać formularz z punktu drugiego i wykonać odpowiednie obliczenia. Radzę poczytać jakiś kurs PHP, bo bez tego raczej będzie ciężko. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie czytam od niedawna dzięki za pomoc spróbuje zrobić tak jak mówisz.
Zrobilem 3 pliki 1.index.php
2.forminter1.php
3.forminter2.php
Nadal nie działa ale nie jestem pewny czy tak miałem zrobić Ten post edytował K3n0 4.05.2016, 19:38:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze:
W forminter1.php napisałeś:
$_POST['liczb1'] będziesz miał dopiero jak wyślesz formularz który tam wyświetlasz. Czyli w forminter2.php zamiast
powinieneś mieć
Po drugie: echo' Podaj x: <input type=\'text\' name=\'liczb1[$i]\' class="interpolacja"/>'; wydaje mi się, że wyświetli "Podaj x: <input type='text' name='liczb1[$i]' class="interpolacja"/>'; Czyli po wysłaniu formularza i tak będziesz miał tablicę wyglądającą tak : $_POST[''liczb']["$i"] = 'costam'; Albo wstaw tam zmienną oddzielając zmienną od reszty stringu w ten sposób: '.$i.' albo użyj dla całości " zamiast ' Po trzecie: Nawet gdybyś miał stworzoną zmienną:
To po przekazaniu tablicy w inpucie (name="liczb1[$i]") wysyłasz tablicę w formie: $_POST['liczb1'][$i]; a nie $_POST['liczb1[$i]']; @edit Jeżeli nie musisz tego robić (zaliczenie etc) to może warto zacząć od czegoś prostszego? Ten post edytował kapslokk 4.05.2016, 19:55:00 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Ci bardzo, Niestety musze to zrobić;p.Jak bym nie musiał to zacząłbym od dużo łatwiejszych rzeczy.Jeszcze raz dzięki.
Te echo' Podaj x: <input type=\'text\' name=\'liczb1[$i]\' class="interpolacja"/>'; działa bo tworzą sie boxy do tekstu.Poprawiłem to, ale niestety znowu jakiś błąd.Przy wyniku: Fatal error: Unsupported operand types in C:\xampp\htdocs\inter\forminter2.php on line 32 1.
2.
3.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:52 |