![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem, a mianowicie:
Mam plik pojemnik.html - w którym znajduje sie div #pojemnik - do którego ładowana jest treśc pliku skrypt.html po przez skrypt js - pojemnik.js. W pliku skrypt.html jest link, ktory po kliknieciu nie powinien przejsc do strony awartej w atrybucie href - blokada przejscia jest zawarta w skrypcie skrypt.js, ktòry również jes podpięty do pliku pojemnik.js. Problem polega na tym, że po kliknieciu i tak przechodzi do wskazanej strony. Ładowanie skrypt.html do #pojemnik jest za pomocą ajax w jquery Link to tylko przyklad, chodzi mi o interakcje tresci pobranej z pliku.php z skryptem.js w innym pliku.chcialbym zeby ta reakcja zachodzila z gory dziekuje i zaznaczam ze nie będe odpowiadal na tresci, które nic nie wnoszą do tematu. Jeśli chodzi o to po co to tak wszystko komplikowac to odpowiem ze inaczej byc nie moze Pojemnik.html
Pojemnik.js
Skrypt.php
Skrypt.js
Oprocz funkcji load probowalem jeszcze przeslac dane za pomocą $ajax i $.post rowniez z mizernym skutkiem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 1.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przypisanie zdarzenia do $('a') spróbuj zrobić funkcją, która umożliwia przypisanie za każdym razem, gdy taki element pojawi się w DOMie.
jeśli dobrze pamiętam, to http://api.jquery.com/on/ - nie mam pewności, bo nie siedzę w JS |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, poczytam. W Mojej książce nic o tym nie było.on() jest zalecane od 1.7 ja czytalem książke gdy najnowszą wersją było 1.6
![]() ![]() Dobra, jak zrobic to ze zdarzeniami juz wiem, uzywam metody on() ale to tylko ze zdarzeniami a jezeli chcialbym dodac wlasciwosc css do dynamicznego elemetu strony? $('#cos').css({'font-color':'red'}); - nie zadziala jezeli elemet zostanie dynamicznie dodany. Prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj normalnie do pliku css jakaś klasę która będzie miała te atrybuty i zamiast operować na .css zrób .addClass
Ten post edytował rad11 2.05.2016, 08:41:26 |
|
|
![]()
|
|
No dobra a jezeli mam dodac html do tresci, której jeszcze nie ma bơ jest dodawana dynamicznie?
$('#cont').html('nowa tresc'); Cont jest pobierane z pliku skrypt.html Do pliku pojemnik.html Po przez pojemnik.js w metodzie ajax Wiem ze to zadziala jezeli to zrobie w tên sposob
Ale jezeli kod: $('#cont').html('nowa tresc'); Jest podany poza funkcja ten kod nie zadziala, zalerzy mi na tym zeby było można operowac na $('#cont') z kazdego miejsca nawet z innego skryptu js ktory jest podpięty do pojemnika |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 06:45 |