![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam nie mogę poradzić sobie z kodem który zwrócił by mi wyszukiwaną nazwę folderu. Macie jakieś pomysły ? chodzi mi tylko o wyszukiwanie danej nazwy folderu
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a z czym masz problem? pokaż kod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 21.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko co Ty dokładnie chcesz zrobić? Bo kod trochę tak jakby mało wyjaśnił, albo to ja mam problemy ze zrozumieniem
No i masz return poza funkcją -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za odpowiedz. Chodzi mi dokładniej o to aby po wpisaniu nazwy jakiegoś folderu który znajduję sie na ftp skrypt pokaże że ten folder jest lub brak wyniku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 13 Dołączył: 20.09.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/function.scandir.php
i http://php.net/manual/en/function.is-dir.php powinny załatwić sprawę (jeśli dobrze zrozumiałem) |
|
|
![]()
|
|
Skrypt wyświetla całe drzewo katalogów ale jak uzyskać tylko i wyłącznie szukany katalog gdy w miejsce szukany folder wpisze jakiś katalog/podkatalog to nic się nie dzieje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 1.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie przeczytałeś chyba posta czychacza - aby sprawdzić, czy aktualny $folder to katalog, musisz użyć is_dir() z pełną ścieżką.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za podpowiedzi ale i tak nie mam pojęcia jak to napisać
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:46 |