![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Zakładam nowy temat ,ponieważ może w przyszłości ktos bedzie mial podobny problem ,a wtedy rozwiazanie bedzie pod reką mam taki string: niby banalne do wyciagniecia danych, jednak jest problem ,poniewaz kolumna o klasie td1 nie zawsze ma 2 linki ,ale czasami jeden czyli kod wyglada tak /: tych kolumn moze byc duzo, a mnie zalezy aby wyciagnac z tego linki i tekst z linkow. Mam taki kod :
Moze zaproponujecie lepszy sposob ,jesli istnieje :-) No i przy takim kodzie nie moge wyciagnac linkow , gdy wpisuje
to dostaje "Undefined property: DOMElement::$href " co w sumie jest normalne,bo tablica nie zawiera odnośnika. Tak wiec w jaki sposob moge go wyciagnac ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od tego są pętle
![]()
edit: i po co 2x tworzysz $dom = new DOMDocument;? edit2:
Ten post edytował CuteOne 29.04.2016, 19:18:05 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz
caly kod wyglada tak :
moze doradzisz co tu jest niepoprawne i dlaczego ? jesli chodzi o parsowanie to zaczynam z tym zabawe ,getAttribute znalazlem przypadkowo w ktoryms komentarzu z tego linka : http://php.net/manual/en/domdocument.getel...tsbytagname.php :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował CuteOne 29.04.2016, 19:49:49 |
|
|
![]()
|
|
nice, dopiero przed chwila ogarnalem ze pierwsza czesc mojego kodu korzystala z zewnetrznej biblioteki PHP, a druga z wbudowanej :-D
musze lepiej zajrzec do dokumentacji ,dzieki za pomoc :-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:41 |