![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej
chciałbym zrobic coś takiego jak skrypt wysyłający requesta na jakiś adres (załóżmy localhost:8000 - drugi serwer www) i żeby ten host wysyłał response do mnie z pewnymi odpwiedziami. Chodzi mi o to, żeby host:8000 analizował plik XML który do niego przesyłam, no i żeby mi odpowiedział też XML-em. czy ktoś miałby jakąś sugestię jak to można wykonać? z góry dzięki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może po prostu takie małe API?
Lub po prostu CURLem wysłać XMLa (jako string) i odebrać zwrotkę (też string). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 2 Dołączył: 2.06.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no właśnie jakieś małe API (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) tylko nie umiem czegoś takiego postawić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę, tu masz całe API:
Kiedyś też myślałem, że API to jakaś magia, ale wcale tak nie jest (oczywiście jeżeli potrzebujemy coś łatwego i na szybko, bo temat jest rozległy SOAP, REST itp). |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
pomogłeś bardzo. Mam jeszcze jedno pytanie. W swojej wersji w __construct wykorzystałem fsockopen do połączenia a następnie w funkcjach zapisuję i odczytuje fwrite($xml) i fgets(). W __construct mam coś takiego:
Ten kod nie zadziała ponieważ funkcja LOGIN i HELLO nie chcą działać RAZEM (wykonywane po sobie). Jak jedno z nich zakomentuje to drugie działa juz ok - ale razem się zapętlają - chyba. Może trzeba jakiś bufor czyścić. Może trzeba zamknąć socket? Nie wiem. help please. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:49 |