![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Do tej pory zajmowałem się programowaniem bardziej amatorsko, żeby zrobić sobie prostą stronę internetową, bloga i tym podobne. Z upływem czasu, gdy zacząłem już pisać bardziej zaawansowane skrypty, zauważyłem moje amatorstwo w kodzie - skrypty nie były bezpieczne albo wyglądały strasznie(masa zmiennych i pełno instrukcji warunkowych zamiast używać pętli, podatność skryptów na ataki). Postanowiłem się doszkolić i programować już bardziej profesjonalnie. Polecicie mi jakąś książkę do nauki PHP albo jakiś kurs internetowy? Byle nie był pisany zbyt skomplikowanym językiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wpierw polecamy zmienić dział na bardziej stosowny... przenoszę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.phptherightway.com/ + https://phpbestpractices.org/ (chociaż to się ciut zestarzało…) → w sumie kompletne wprowadzenie do PHP
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mój angielski nie jest jeszcze na takim poziomie, aby czytać w nim takie kursy. Nie wiem czy sobie poradzę.
EDIT: Znalazłem polską wersje, ale jak dla mnie zbyt wiele terminologii i praktycznie prawie zero przykładów. Ten post edytował Gitrix 24.04.2016, 14:32:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy moze ktos polecic szkolenie z programowania php np. w Warszawie? (dla początkujących )
i co myślicie na taki sposób nauki programowania? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szkolenie szkoleniem, ale musisz dużo czasu (kilka lat) poświęcić na samokształcenie żeby móc zarobić na tym.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:06 |