![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę skrypt forum, podstawa działa: działy, tematy, posty (dodawanie/edycja) + inne drobne pierdoły.
1. Liczba postów w temacie / tematów w forum: jak lepiej to zrobić? Zapisując liczbę wraz ze wpisem danego forum (tematy) i aktualizować wpis przy dodawaniu posta/usuwaniu, czy w locie krócej - robić zapytanie ile jest tematów o forum_id = x? 2. Nowe posty: jak to zrobić? Mam pomysł by w cookie zapisywać time() ostatniego i obecnego wejścia na dane forum i ten temat który ma posty o time() pomiędzy nimi oznaczać jako nowe a samo cookie aktualizować jeżeli czas "obecnego" wejścia jest powiedzmy mniejszy o 100 od bierzącego time() ![]() ![]() ![]() Wie może ktoś gdzie można znaleźć jakieś szablony/skórki for, lecz o dość "zwartym" kodzie? Wyciąganie tego z phpBB jest trochę irytujące ![]() -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ad 1 jeśli zależy Tobie na szybkości to zrób osobną tabele z statami
ad 2 było, nawet ostatnio o tym pisałem gdzie szukac ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nowe posty: jak to zrobić? Sam sie oto pytałem ![]() http://forum.php.pl/index.php?showtopic=20...40entry129428 Cytat Piszę skrypt forum Zauwazylem ze coraz wiecej osob pisze forum m.in. JA ![]() -------------------- Udzielasz sie w PHP Pro?
Uważasz sie za profesjonaliste? Przeczytaj to |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.opbp.info/ tutaj nie jedna osoba, lecz kilka pisze
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bela_666 @ 2005-01-15 00:07:39) http://www.opbp.info/ tutaj nie jedna osoba, lecz kilka pisze ![]() I co z tego? OPB to zupełnie inna koncepcja niż moja ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Riklaumim - a czym się różni
![]() Co do skórek polecam stworzenie własnego systemu- SMARTY się nada ![]() Ja nie mam pomysłu na swój wogólen ![]() Pozdr -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(null @ 2005-01-15 16:55:45) Co do skórek polecam stworzenie własnego systemu- SMARTY się nada ![]() NIE po co mi smarty? Nie chodzi o znaczniki, chodzi o kod HTML ![]() ![]()
jeżeli ktoś musi mieć {center} zamiast <?php echo $center; ?> to niech używa php-Nuke. ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurde
|
|
![]()
|
|
kod php jest w oddzielnych plikach
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:15 |