![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Magda- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Prosze pomóżcie, mam tak problem: Mam stronę jako tabelę, która jest podzielona na 4 komórki: Strona głowna to index.php Komórka w lewym górnym rogu: wybor.php Komórka w prawym górnym rogu: logo.php Komórka w lewym dolnym rogu: lewy.php Komórka w prawym dolnym rogu: prawy.php. Zastosowałam case tak by z wybor.php ładowało się do logo.php (mam 3 loga, któych linku są na wybor.php). I to działa elegancko. Teraz to samo chcę zrobić w dolnych komórkach. Mam w lewy.php kilka linków i chce by się ładowały w prawy.php I tu zaczyna sie problem. Po pierwsze: Nic się nie ładuje Po drugie: znika mi to co prędzej sobie załadowałam w logo.php Jak zrobić by Te załadowane logo pozostało a jednocześnie by się normalnie z lewego do prawego łądowało?? Oto kody: Index.php
wybor.php
logo.php
lewy.php
Próbowałam też dać $zmienna i wybór(4,5,6) ale to nie poskutkowało. Nie wiem co robię źle :/ ps. tak przy okazji, jak w takiej tabeli zrobić "suwaki" w komórkach? Bo jeżeli mam plik, który ejst w danej kmórce, wikeszy niż wymiary tej komówrki to zamiast suwaków tabela mi się rozszerza :/ Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zauważ że, gdy przesyłasz zmienną 'zmienna' o wartości 'wybor1'
to odwołuje się ona do switch'a 'zmienna', więc jeśli potem chcesz wywołać switch 'dana' wraz ze switch 'zmienna' musisz przeslac do strony obie zmienne:
Ten post edytował ennics 14.01.2005, 16:41:59 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zapomnij o użyciu switch($_POST['zmienna']) i w treści: case 'wartosc':
-------------------- |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Rozumiem o co chodzi, ale zauważ taka rzecz.....linki są w różnych komórkach ( w tej lewej górnej i w tej dolnej) Jeżeli ja z góry założe, że a href - ma być takie i owakie czyli tak jak napisałeś wyżej że wybór1 jest w parze z opcja1 to to stracic elastyczność, bo jak później będę chciała zmienić sobie logo? To jak to zrobię skoro jest jedna kombinacja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(crashu @ 2005-01-14 16:44:39) Nie zapomnij o użyciu switch($_POST['zmienna']) i w treści: case 'wartosc': Jeśli już udzielasz rad, to postaraj się by były one poprawne! Kolega przesyła dane getem, więc dlaczego radzisz, by użył tablicy $_POST? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Gość_Magda- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrobiłam tak:
Plik index.php
Plik lewy.php
Efekt jest taki: Logo z góry nie znika to fakt ale cały czas zostaje taki jaki prędzej wybrałam, i jeżeli wybiorę sobie logo 2 (wybor2) a potem wcisnę opcje (dowolną) to znowu powraca te logo z wyboru1. A właśnie zalezy mi by tak nie było. Crashu, siedze już od 7.30 mogę prosić i szczegółowa wypowiedź? Mózg mi już chyba nie pracuje :/ |
|
|
-Gość_Magda- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zapomniałam jeszcze dodać..... do prawej komórki nadal się nie ładuje plik... :/ Co ja mam zrobić by to zadziałało?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokombinuj -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:04 |