![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie na początku chcę zaznaczyć, że szlak mnie trafia. Siedzę od paru godzin nad pierdołą dosłownie. Chcę postawić serwer na Ubuntu. Zainstalowałem to na virtualboxie.
Zainstalowałem Nginx, PHP 7 . Podmieniłem ścieżkę w pliku sudo nano /etc/nginx/sites-enabled/default . Utworzyłem we właściwym katalogu plik info.php z funkcją i do jasnej cholery zamiast go wyświetlić to pobiera (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !! Znalazłem problemy podobne w google, ale kombinuje, kombinuje i nic. Dodam, że to mój pierwszy serwer na linux i Nginx. Czy może mi ktoś po kolei łopatologicznie wyjaśnić, jak to zrobić ? Wklejam tu cały ten plik Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odkomentuj blok
Kod location ~ \.php$ { fastcgi_split_path_info ^(.+\.php)(/.+)$; # NOTE: You should have "cgi.fix_pathinfo = 0;" in php.ini # With php5-cgi alone: # fastcgi_pass 127.0.0.1:9000; # With php5-fpm: fastcgi_pass unix:/var/run/php/php7.0-fpm.sock; fastcgi_index index.php; include fastcgi_params; } Najprawdopodobniej masz fpm odpalony na sockecie, ale sprawdź dokładniej Kod find /var/run -name "*php*" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj, no cóż nerwy nie są dobrym doradcą - taka głupota, po prostu nie właściwie wykomentowałem to . Dzięki za pomoc. PZDR
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:17 |