![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie.
Postanowiłem nadpisać formularz edycji profilu danego użytkownika w SF 2.7, dlatego w utworzonym bundle'u UserBundle utworzyłem plik o takiej zawartości: Tech/UserBundle/Form/ProfileFormType.php
Nadpisałem też widok w pliku app/Resources/FOSUserBundle/views/Profile/edit_content.html.twig:
routing.yml:
services.xml
Zatrzymałem się przy pewnej drobnej rzeczy. Chciałbym, aby w formularzu edycji profilu poniższe pola:
były widoczne tylko dla typu konta o fladze 1, dla pozostałych nie wyświetlały się. W bazie danych mam kolumnę o nazwie "type" i przyjmuje ona wartości: 0 dla zwykłego użytkownika, 1 dla firmy, 2 dla hurtownika. W jaki sposób uzyskać ww. efekt? Ten post edytował swiezak 13.04.2016, 23:13:19 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Musisz dorzucić security context do formularza (ProfileFormType), mniej więcej jak tutaj (czyli formularz jako service)
https://stackoverflow.com/questions/1199876...ass-in-symfony2 i sprawdzasz czy dany użytkownik powinien mieć konkretne pola. I lepiej byłoby jak byś renderował jednak formularz przy użyciu {{ form_widget(form) }} |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki wielkie, wszystko działa jak należy. Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi ;-)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:07 |