![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć, potrzebuję zrobić następującą rzecz:
załóżmy, że mam sieć partnerów, którzy na swoich stronach mają link do mojego produktu. Produkt sprzedaję za pośrednictwem portalu, przykładowo aaa.pl, który nie jest mój. Jeśli ktoś kliknie i kupi, ja mam jakiś tam zysk ze sprzedaży, a partner prowizję partnerską. Aby to działało, partner dodaje do adresu swój numer id, np. aaa.pl/moj_produkt/id23/. Ja chciałbym jednak, żeby partnerzy nie linkowali bezpośrednio do portalu aaa.pl, tylko żeby przechodziło to przez moją domenę, np. bbb.pl. Pomyślałem, że partner mógłby mieć link do bbb.pl i przekazywać swoje id za pomocą GET, np. bbb.pl?id=id23. Potem na domenie bbb.pl robiłbym przekierowanie 301 na aaa.pl, a numer id doklejałbym do adresu, np:
Moje pytanie brzmi, czy to ma sens? Nie wiem, co się stanie w przypadku, kiedy kilka osób kliknie w tym samym czasie w linki z różnym id. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 26 Dołączył: 26.01.2012 Skąd: Ci to przyszło do głowy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli kilka osób kliknie w tym samym czasie linki z różnymi ID, powyższy skrypt przekieruje każdego na swoje ID
Możesz tego używać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:34 |