![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za pomocą php, mam się połączyć ze swoją bazą (to mi się udało), natomiast również poprzez php mają zostań uruchomione procedury sql, i wynik ma być wyświetlony na stronie. Czy jest taka możliwość.
Pozdrawiam ! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przylaczam sie do pytania, w manualu niby sa 3 funcje mogoce wyzwalac procedury ale dla mnie laika niewiele to mowi, jesli moglby ktos zapodac tu lub dac przykladowe linki wy kozystania z procedur skladowanych przyporzadkowywania zmiennych i wyswietlania ich wynikow to wielkie dzieki
|
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Następnym razem radzę czytać komentarze :/ -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 2.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystko ladnie piekne tylko to zwykly select a nie procedura skladowana, gdzie przyporzadkowanie zmiennych i odwolanie sie do procedury, moze to jest oczywiste dla kogos kto siedzi w php, ale jak dla mnie nie bardzo
Ten post edytował Hornet 7.06.2005, 08:41:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wprawdzie do wywoływania procedur jest funkcja mssql_execute() ale ja osobiście preferuję mssql_query(), np.
-------------------- Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@bela_666 bela co to mialo byc? chodzilo o funkcje skladowe bazy danych.
Funkcje wywoluje sie analogicznie jak zapytania. tylko zamiast tabeli wolasz funkcje. Mozesz tez wolac po slowie select. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:20 |