![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Piszę sb gierkę, i mam problem z klawiszami funkcyjnymi (F1 do F12). Jak je wyłączyć że np. po kliknięciu w okno gry i późniejszym kliknięciu F5 nie odświeży mi się przeglądarka ? A gdy kliknę znów w stronę i kliknę F5 to się ona odświeży. Tak jak jest to w grach przeglądarkowych ? @@Dodam iż udało mi się zablokować klawisze funkcyjne, ale w tym problem że zablokowałem je na całej tronie a nie tylko w okienku z grą. Oto kod: Kod switch(true){
case e.keyCode>=112 && e.keyCode<=123: e.preventDefault(); break; } Ten post edytował xgoneon 6.04.2016, 19:30:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm… a jak zrobisz canvas focusowalnym (via [tabindex]) i przypniesz zdarzenia do niego?
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Comandeer powinno to zadziałać po focusie, tak czy inaczej, jeżeli mu blokuje na całej stronie, znaczy że ten event pobiera z window najprawdopodobniej. W ogóle, sb ? Na prawdę ? Jak mnie drażnią takie skróty.. A ten switch jest przepiękny..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:48 |