![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 3.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem początkujący w js, uczę się go od kilku dni, a dzisiaj wpadłem na pewien problem.
Mianowicie szukam sposobu na odwołanie się do elementu który wywołał funkcję. Dla przykładu mam:
I chciałbym zastąpić $('#test') kawałkiem kodu, który pozwoli mi odwołać się do diva, którego atrybut 'onclick', go wywołał, w razie gdybym chciał np dopisać potem
i nie zmieniać przy tym samego skryptu. Za sobą mam kilkanaście minut grzebania w google, zapewne po prostu nie potrafię odpowiednio sklecić dla wyszukiwarki trafnych tagów. Tak czy siak, nie znalazłem tam odpowiedzi na pytanie... Serdecznie proszę o waszą pomoc. @edit domyślam się, że mógłbym zrobić funkcję, która wyglądałaby tak:
ale może jest na to lepsze rozwiązanie? W razie gdybym nie chciał nadawać id elementowi. Ten post edytował DamianRastMan 31.03.2016, 20:19:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 114 Pomógł: 25 Dołączył: 22.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Słaba znajomość (ale się staram): HTML5, CSS3, JavaScript, SQL, Access
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 2 Dołączył: 3.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję, można zamknąć
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:50 |