![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry,
Mam aplikację na hostingu Digital Ocean połączonym z Laravel Forge. Dzięki Forge wszystko się automatycznie konfiguruje jednak mam problem z mysql. Raz na jakiś czas zawiesza się usługa i muszę zalogować się do serwera przez ssh i ręcznie zresetować bazę danych. Kod sudo service mysql restart Czy wiecie czym to może być spowodowane? Jeżli nie, jak mogę sprawdzić (logi?) co sprawia, że usługa się crashuje. Jak próbuję wejść w folder /var/run/mysqld/ otrzymuję komunikat Permission denied, sudo daje taki rezultat - sudo: cd: command not found. Jak się nie da to może mogę ustawić jakoś Supervisora który będzie kontrolował czy mysql działa prawidłowo. Nie wiem szukam rozwiązania żeby to zautomatyzować. Dziękuję i pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Logi to zazwyczaj sa w /var/log a nie w /var/run
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak tak, przepraszam ten folder miałem na myśli. Wchodziłem do niego i otrzymywałem informacje że nie mam dostępu tam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sudo su
i potem śmigaj |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:30 |