![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, cały czas jestem w trakcie rozwijania swojego własnego skryptu forum... Aktualnie natknąłem się na problem tego typu że podczas pisania wiadomości których działanie jest podobne do działania tego na facebooku (podczas wysyłania strona się nie odświeża) i z wysyłaniem wiadomości wszystko przebiega prawidłowo. Problem natomiast pojawia się z inputem w który wpisuje się wiadomości... nie wiem dlaczego, ale nie chce się on odświeżyć, tak jakby przez to że strona została wyświetlona javascriptem sprawiało że nie mogę kontrolować tego elementu... Czy da się to jakoś obejść ? Wiem że na pewno jest na to jakiś sposób.
![]() Skrypt odpowiedzialny za wysyłanie wiadomości:
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie lepiej, bo zgodnie ze standardem DOM atrybut [value] odzwierciedla tak naprawdę domyślną wartość pola – stąd niekoniecznie jego zmiana wpłynie na samo pole.
-------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No poprawne, bo zmienia własność, nie atrybut. Niemniej po co, skoro $.fn.val robi to samo?
![]() -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jednak to nie pomaga... sam nie mam pomysłu dlaczego, tak jakby nie widziało elementu, albo nie wiem co...
to jest kod od wpisywania wiadomości, który jest pobierany i wrzucany za pomocą skryptu... no i w <script type="text/javascript"></script>
i ten kod działa jeżeli wejdzie się na tą stronę z odświeżeniem, ale jeżeli załaduje się stronę przez skrypt to już nie chce czyścić okienka... A nie, jednak działa... plik mi się nie wysłał przez ftp... dziękuje ![]() -------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:30 |