![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Do tej pory nie miałem problemu z aktualkami - robiłem to ręcznie. Ale teraz jest po prostu zbyt wiele rekordów i tego powoli nie ogarniałem ![]() Posatanowiłem wszystko zautomatyzować. Wszystkie dane już mam, tylko teraz mam niezłą zagwostkę. Chodzi o aktualkę rekordu w tabeli video. Kolumn jest 20-eścia-kilka - chyba nie ma sensu ich tu wymieniać, bo chodzi tylko o pole video_kod. To, co ptrzebne jest do aktualki mam w zmiennej $aktualka. Ta zagwostka polega na tym, że nie mam pojęcia, jak zaktualizować ten konkretny rekord, żeby nie naruszyć innych pól, ale żeby pole video_kod było zaktualizowane kom, który jest w zmiennej $aktualka. Mam nadzieję , że nie zamotałem... Coś w stylu:
i pomysł mi się skończył ![]() Czy może jestem w błędzie i należy najpierw zrobić DELETE z tego pola, a potem INSERT... Bardzo Was proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 144 Dołączył: 22.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod UPDATE video SET video_kod = y WHERE kolumna = jakiswarunek
Ten post edytował ohm 24.03.2016, 23:46:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
TAK JEST!!!
![]() Wielkie.... wielkie dzięki ![]() I ponad 3K rekordów mam "z bani" ![]() Bardzo WIELKIE DZIĘKI!!! ("Pomógł" oczywiście poleciał, ale to za mało...) Pozdrawiam! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:47 |