![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem na swoim serwerze. Mam resellera gdzie mam postawionych kilka strona i dwie z nich mają bardzo duże zużycie transferu, wręcz nieproporcjonalne do danej strony. Na przykład:
Strona nr 1 - 34GB transferu miesięcznie - blisko 600 tys. odsłon miesięcznie Strona nr 2 - 53GB transferu miesięcznie - blisko 30 tys. odsłon miesięcznie Najdziwniejsze jest to że na stornie nr 2 wcale nie ma większych plików, ani większej ilości np. zdjęć. A jednak dysproporcja jest bardzo duża i nie wiem z czego to wynika. Teoretycznie mam włączoną kompresję gzip i caching, ale nie wiem czy to pomoże w tym przypadku. Macie jakieś inne sposoby? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej żebyś się dowiedział co Ci ten transfer pochłania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lepiej żebyś się dowiedział co Ci ten transfer pochłania. I własnie tu jest problem, bo podstrona ze szczegółowymi statystykami transferu nie działa mi w DirectAdmin. Patrzyłem na Webalizer i nie ma tam nic nadzwyczajnego, obrazki głównie. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli masz apache2 (a na 99.9% tak) to dobierz się do access.log i przepuść go przez http://goaccess.io/ będziesz widział co Ci transfer zżera.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, tak zrobię. Zobaczymy co tam wyjdzie.
EDIT: Widzę że to trzeba zainstalować bezpośrednio na serwerze, ale ja mam shared hosting więc chyba nie pójdzie. Mam rację? Bo nie wiem jak to zainstalować. Ten post edytował deha21 25.03.2016, 08:42:58 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 20:23 |