![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem Otoz niektore opisy nie mieszcza mi sie w bazie danych (korzystam z krasnala i phpmyadmina). Są za długie i nie mogę ich przez to edytować. Dowiedziałem się że można opisy trzymac w pliku a w bazie tylko sciezke dostepu do danego pliku z opisem Pytanie brzmi w jakim polu trzymac sciezke (varchar(255) czy np Text)? Kolejne jak wygenerować opis z pliku korzystajac ze sciezki z bazy Jezeli ktos muglby podac przyklad skryptu tego drugie bylbym wdzieczny Mam jakas ksiazke do php i mysql'a ale oczywiscie sa tam podane tylko dzialania na plikach (w necie w wiekszosci przypadkow rowniez) a nie ma konkretnych przykladow o pracy z baza zrobilem juz cosik podobnego z plikami graficznymi baza: vacrhar(255) - sciezka dostepu php: echo"$record['obrazek']" Niestety podobny numer z plikiem tekstowym nie dziala (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif) Dlatego tez proszę o pomoc Pozdrawiam Ech Ciężko |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:13 |