![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie kochani,
mam problem z formularzem mianowicie gdy puszczam mu submit to strona zostanie przeładowana lecz dane na formularzu się nie zaktualizują, jakiś pomysł, żeby zrobić refresh i dodać komunikat? Próbowałem z header(Location:) lecz gdy wraca mi na docelową podstronę nie ma komunikatu, np. w echo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie bardzo zrozumialem: gdzie ci sie dane nie aktualizuja? W bazie czy w formularzu?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 14.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W formularzu, strona się przeładowuje lecz w inputach zostają stare dane, dopiero po odświeżeniu działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Bo te dane:
$session_option_row['firstname'] pewnie wgrywasz z bazy wczesniej a dopiero potem robisz update. Te dane powinienies wgrywac z bazy dopiero po update -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To jest edycja, więc w value zczytuje z bazy rekordy, przy wejsciu na stronę są wyświetlane. I później issetem robię update.
|
|
|
![]()
|
|
Ja to wiem i ci mowie ze robisz to zle. Najpierw ma byc update, a potem dopiero pobranei z bazy nowych danych. Teraz robisz odwrotnie i sie dziwisz ze dane w formie sie nie zmieniaja od razu...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
tzn jak to mam zrobić skoro ma być odwrotnie? TO w jaki sposób mam wyświetlić dane w inputach?
|
|
|
![]()
|
|
W inputach nic nie zmieniasz....
Teraz masz tak: select danych z bazy form update A masz zrobic tak: update select danych z bazy form Tu nie ma zadnej filozofii. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki działa oraz mam jeszcze jeden problem,
dodałem tak jak mówiłeś najpierw update itp. posiadam oto taki kod:
i podczas logowania nie dziala przekierowanie do głównej, wywala błędol: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\wamp\www\catalog\header.php:79) in C:\wamp\www\catalog\logowanie.php on line 20 w header.php na 79 mam koniec pliku, bez zadnych spacji itp. w 20(logowanie.php) header("Location: http://localhost/catalog"); |
|
|
![]()
|
|
Cytat headers already sent by Problem poruszany petryliard razy. uzyj wyszukiwarki forum lub google
|
|
![]()
|
|
Mam kolejny problem:
mam takie oto kod: http://wklej.org/id/2149167/ Przy wrzucaniu zdjęcia i wypełnieniu inputów wszystko jest okej, zapisuje, updatuje w bazie danych lecz gdy później coś edytuje (same inputy) bez dodawania obrazka usuwa mi obrazek z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Bo za kazdym razem updatujesz pole ze z obrazkiem niezaleznie czy je ktos podal czy nie. Wiec jak nie podal, to wstawiasz tam poprostu pusta wartosc. Musisz dac warunek na zdjecie i robic update albo ze zdjeciem albo bez
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 07:31 |