![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Na php.net znalazłem funkcję która konwertuje obiekt simplexml do tablicy: Niestety dla takiego xmlu: wychodzi zly kod, bo z obiektem: Cytat Array Nie wiem jak to naprawić, bo zamiast obiektu powinna byc kolejna tablica ( [action] => Array ( [0] => SimpleXMLElement Object ( [default] => true [name] => main [requiredRoles] => viewNews [type] => view [matches] => main [fallback] => accessDenied ) [1] => SimpleXMLElement Object ( [name] => footer [requiredRoles] => viewNews [type] => view [matches] => null [fallback] => accessDenied ) ) ) ![]() Ten post edytował olo 13.01.2005, 18:03:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Tzn ze klucza nie ma na poczatku actions? to da sie latwo dorobic przecierz
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
doszedłem już czemu to nie działa. Napisałem własny konwerter obj=>arr:
teraz dwa listtingi: pierwszy to var_dump obiektu simplexml, drugi to wynik działania funkcji na tym obiekcie: Cytat object(SimpleXMLElement)#1 (1) { ["action"]=> array(2) { [0]=> object(SimpleXMLElement)#4 (6) { ["default"]=> string(4) "true" ["name"]=> string(4) "main" ["requiredRoles"]=> string(8) "viewNews" ["type"]=> string(4) "view" ["matches"]=> string(4) "main" ["fallback"]=> string(12) "accessDenied" } [1]=> object(SimpleXMLElement)#5 (5) { ["name"]=> string(6) "footer" ["requiredRoles"]=> string(8) "viewNews" ["type"]=> string(4) "view" ["matches"]=> string(4) "null" ["fallback"]=> string(12) "accessDenied" } } } Cytat Array Podczas pierwszej rekurencji funkcja widzi TYLKO tablice, więc nie wchodzi do tej tabicy, dlatego w srodku pozostają obiekty. Zakomentowałem sposób w jaki chciałem to ominąc, niestety on nie działa. TerazCzy ktoś wie jak to naprawić ( [action] => Array ( [0] => SimpleXMLElement Object ( [default] => true [name] => main [requiredRoles] => viewNews [type] => view [matches] => main [fallback] => accessDenied ) [1] => SimpleXMLElement Object ( [name] => footer [requiredRoles] => viewNews [type] => view [matches] => null [fallback] => accessDenied ) ) ) ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Skąd: warszawa a czasem okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm, problem ten też mnie nurtował, wymyśliłem coś takiego, opartego
na wskaźnikach:
jako że wymyśliłem ja to 1,5h temu więc może są jakieś błedy jakich nie dostrzegam ![]() ps. a tak wogóle to mówie wszystkim dzień dobry bo to mój pierwszy na forum php.pl post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
cholera nie ma porzadnej funkcji tego typu.
potrzeba mi czegos co obsluguje atrybuty tagu :/ na php.net jest jakas ale przy moim xml-u (czyt. ciut bardziej zagniezdzonym) sie sypie ![]() ma ktos moze cos gotowego ? ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na forum algorytmy/klasy/funkcje mam dwie funkcje ktore rozwiazuja moj blad, moze Tobie Venegance sie przydadza.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 657 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm watpie... ale przerobilem jedna z funkcji na php.net
Zmiana umozliwia stosowanie takiej konstrukcji: Kod <root> <param arg1="aaa" arg2="bbb" /> <param arg1="aaa2" arg2="bbb2" /> </root> Wczesniej funkcja nie zwracala uwagi na argumenty.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 21:38 |