![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako naukę angulara wybrałem sobie za zadanie napisanie prościutkiej gry
na WWW: http://gra.w16.pl/angular/ na GITHUBie: https://github.com/RobertRorog/appGame Mam problem ze zmienną globalną, wczytuję tablicę z wartościami z pliku JSONa i nie mogę się do nich dostać w żaden sposób w aplikacji. <script> var app = angular.module('myApp', []), global={}; app.controller('customersCtrl', function($scope, $http) { $http.get("customers.php").then(function (response) { $scope.myData = response.data.records; global.obj = response.data.records; console.log(global); // tu jest OK JSON ladnie sie wczytal }); console.log(global); // ale potrzebuje tu sie dostac do wartosci i nie sa widoczne }); </script> Ten post edytował LowiczakPL 22.03.2016, 14:35:08 -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
A w konsoli w jakiej kolejnosci widzisz console.log ?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no faktycznie najpierw widzę to co potrzebuje a dopiero to co jest wczytanie
pusty obiekt request get pełny obiekt jak to zmienić aby poczekać na get i odwołać się do obiektu po wykonaniu requestu? Ten post edytował LowiczakPL 22.03.2016, 13:03:32 -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po to wlasnie jest .then by zlapac co po zakonczeniu requestu, Czemu tam nie zrobisz co masz zrobic?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
kombinuję na różne sposoby ale poza funkcją wczytania JSONA dane nie są widoczne
mam fabrykę z then i w niej jest ok ale poza już nie widać nic, za słaby jeszcze jestem w JSie
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
Zrozum wkoncu, ze to jest AJAX i jest ASYNCHRONICZNY. Po to wlasnie jest THEN by w nim robic wszystko co ma sie robic po wczytaniu ajax. Czemu nie chcesz tego zrobic THEN tylko sie upierasz i ciagle robisz poza THEN??
|
|
![]()
|
|
Nie upieram się tylko z mojej niewiedzy chciałem mieć globalny dostęp do obiektu tablicy JSON po jej wczytaniu.
Dzięki za podpowiedź. -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
I masz po jej wczytaniu. Ino tylko ze wczytanie nastepuje pozniej niz ci sie wydawalo
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
No to w takim razie będę cierpliwie czekał na wczytanie danych
![]() Dam jakiś interwał i sprawdzanie czy wszystkie dane JSON wczytały się, a userowi dam spinnera, co sądzisz o takim rozwiązaniu? -------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]()
|
|
No ale czy ty czytasz co sie do ciebie pisze? THEN sie odpala po wczytaniu i juz. NIe musisz robic zadnych interwalow....
W przypadku AJAX przestan myslec staroswiecko LINI PO LINII. AJAX sie tak nie wykonuje. Po to wymyslono wiec THEN i on sie odpali po wykonaniu AJAX. ALe kod co miales poza THEN odpali sie duzo wczesniej. DLatego swojej rzeczy masz zrobic w THEN -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za dogłębne wytłumaczenie problemu i naprowadzanie mnie mimo mojej upartości. Wstawiam moje rozwiązanie, może komuś się przyda.
To jest ładowarka JSONÓW i inicjalizacja strony
to jest SPINNER na stronie
-------------------- Szukam zleceń Symfony, Laravel, Back-End, Front-End, PHP, MySQL ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 05:58 |