![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Użytkownik rejestruje się swoim imieniem i nazwiskiem, ale chcę aby jako login było Imie.Nazwisko. Wiem, że pewnie proste, ale godzina już robi swoje, a czasami Wasze sprytne oczka dojrzą głupotę ![]() Bo zapytanie:
Wstawia: JanNowak a nie Jan.Nowak |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 650 Pomógł: 16 Dołączył: 5.07.2010 Skąd: Ściśle Tajne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W php login musi być podany w formie (Imie.nazwisko) po czym w php przed zapytaniem robisz
teraz imie i nazwisko masz w dwóch oddzielnych zmiennych... nie wiem czy rozumiesz, jak nie to pytaj ![]() nick nie jest potrzebny ![]() ![]()
-------------------- Jak coś jest dobre, to nie znaczy że nie może być to lepsze - Ideały nie istnieją ;D
Strony internetowe Świnoujście |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/trigger-syntax.html bez grzebania w kodzie.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:35 |