![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie. Mam dwie tabele - "Product" i "Category" połączone relacją jeden do wielu. Chciałbym wyświetlić listę wszystkich produktów i powiązanych z nimi kategorii. Nie mam problemu z jednym obiektem. Pobieram go w kontrolerze i wyświetlam w widoku tak jak niżej:
Problem pojawia się gdy w kontrolerze zastosuje:
Wtedy w widoku mam:
I tutaj pojawia się błąd mówiący o tym że array nie posiada pola category.name Krótko mówiąc - Jak wyświetlić listę wszystkich produktów i przypisanych kategorii w widoku? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłeś relacją dwukierunkową?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 25 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm, napisałeś, że Product i Category są połączone relacją jeden do wielu, czyli jeden produkt może mieć wiele kategorii, czyli musiałbyś zrobić coś takiego:
Kod {% for p in products%} Jeżeli powyższy kod nie zadziała to pokaż Product.orm.yml.
<p>{{ p.name }}</p> <ul> {% for c in p.categories %} <li>{{ c.name }}</li> {% endfor %} </ul> {% endfor %} |
|
|
![]()
|
|
ŹLE się wyraziłem. Produkt może mieć tylko jedną kategorię, a jedna kategoria może być przypisana do wielu produktów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wklej klasy entity tabelek
|
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązałem używając DQL:
Załączam również Encje
Ten post edytował michau85 20.03.2016, 18:54:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:36 |