![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam takiego select-a: Kod <select size="1" name="lstOtherAppName"> <option value="1">opcja 1</option> <option value="2">opcja 2</option> ...... <option value="n">opcja n</option> <option value="-1">inne</option> </select> Mój problem polega na tym, aby po wybraniu pozycji "inne" otworzylo sie drugie okienko z <input> a po zatwierdzeniu nowa opcja pojawila sie w <select> jako: Kod <option value="n+1" selected="selected">opcja n+1</option> O ile otwarcie dodatkowego okienka to nie jest problem, o tyle przekazanie wartości spowrotem jest dla mnie czarną magią ![]() Może ktoś pomoże? -------------------- Pozdr
Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
krótko o dodaniu nowej opcji do selecta:
Kod newOption = new Option(value, name);//nowa opcja
last=(twoj select).length;//ostatni index (twoj select).options[last] = newOption;//dodanie do selecta -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nospor,
a możesz jeszcze podpowiedzieć w jaki sposób przekazać wartość pomiędzy okienkami? -------------------- Pozdr
Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W drugim okienku wpisz:
Kod parent.metoda(wartoscinputa) gdzie metoda to funkcja w glownym oknie, które z parametr wartosc inputa wpisze do selecta Aczkolwiek proponuje CI inne rozwiązanie. Input daj obok select'a. Po prostu niech on będzie ukryty, a po wciśnięciu inne pokazuj go. Ten post edytował nospor 17.01.2005, 13:10:39 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
A ja zrobiłem tak:
Kod if (document.forms.ApplicantData.lstPossition.value=='other') { newVal=prompt('Add new value'); if (newVal !=null) { last=document.forms.ApplicantData.lstPossition.length; newOption = new Option(newVal,last, false, true); document.forms.ApplicantData.lstPossition.options[last] = newOption; } } Oczywiście dzięki wielie za pomoc -------------------- Pozdr
Bartek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 17:49 |