![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam formularz w html z radio buttonami. Wartości tych radio buttonów wysyłam do bazy danych w mysql. Nie chciałbym żeby mi ktoś podmienił wartości z radio buttonów albo skasował bazę przez jakiś sql injection więc pytanie jak zwalidować te wartości w php żeby nie było możliwości ich podmiany? Kod który mam wklejam poniżej.
Ten post edytował michalww 16.03.2016, 13:19:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok super to jest prawdopodobnie coś czego szukam tylko robię to tą metodą i coś mi nie działa. Wyskakuje mi taki błąd: Warning: mysqli_stmt_bind_param() expects parameter 1 to be mysqli_stmt, string given in C:\xampp\htdocs\projekty\apkilacjaMISKK\logi.php on line 19 Co robię nie tak?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz w dokumentacji jeszcze raz składnię i co oznacza $types.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Ok dobra już wiem co to $type
![]() ![]() ![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie konkretnie błędy? To nie tajemnica. Dlaczego mieszasz styl proceduralny z obiektowym? Raz tak, raz tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Pomieszałem bo właśnie nie miałem tego mysql_error i mi nie pokazywało żadnego komunikatu błędu. A teraz mi pokazuje błędy z kodem mysql_error więc sobie testuje. komunikaty błędu to:
Notice: Undefined index: radioPyt1 in C:\xampp\htdocs\projekty\logi.php on line 6 Notice: Undefined index: radioPyt2 in C:\xampp\htdocs\projekty\logi.php on line 7 Notice: Undefined index: radioPyt3 in C:\xampp\htdocs\projekty\logi.php on line 8 Warning: mysql_errno() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\xampp\htdocs\projekty\logi.php on line 31 Warning: mysql_error() expects parameter 1 to be resource, object given in C:\xampp\htdocs\projekty\logi.php on line 31 : Coś poszo nie tak, spróbuj ponownie później. |
|
|
![]()
|
|
http://www.php.net/mysqli_errno używasz mysqli (i dobrze)
Nie przesyłasz danych w POST. Musisz się nauczyć czytać błędy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
aaa tak przepraszam te undefined index to ewidentnie moja wina błąd jest ze składnią sql: Błąd: 1064 OpisYou have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '?, ?, ?)' at line 1 niestety próbuję i próbuję i nie wiem gdzie jest błąd :/
|
|
|
![]()
|
|
Jak dobrze pamiętam to gdzieś już ktoś zwracał uwagę że masz błąd w nazwie kolumny pytanie3
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak ale ten błąd jest też w bazie więc wszystko działało jak były nazwy zmiennych zamiast znaków zapytania
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:23 |