![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej.
Mam prosty system do monitorowania pozycji w Google. Chcę sobie dodać bajer który pokaże mi najlepszą pozycję dla danego słowa kluczowego + data. Historię sprawdzanych pozycji trzymam w tej tabeli:
Aby pobrać najlepszą pozycję (history_position) strzelam takie SQL:
No i to działa prawie dobrze. Na poniższym obrazku widać, że nie dla wszystkich fraz pobrać najniższą pozycją: (IMG:http://s22.postimg.org/smjsnmztt/Zrzut_ekranu_2016_03_16_o_08_17_18.png) Dla frazy „blog seo” (3 od góry) powinienem dostać 8, a mam 10. Ktoś ma pomysł co robię źle? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jaki wynik tego zapytania dla frazy "blog seo" otrzymujesz bezpośrednio na bazie danych.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz jaki wynik tego zapytania dla frazy "blog seo" otrzymujesz bezpośrednio na bazie danych. Dodałem dodatkowy warunek h.keyword_id = %d i otrzymałem 10. Dziwne... Zagadka rozwiązana: history_position varchar(100) NOT NULL Kurtyna. Zmieniłem na INT i działa (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 04:06 |