![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem, utworzyłem tabelę w której podałem skrócone odnośniki do plików, teraz jednak zaszła potrzeba podania pełnej ścieżki docelowej. W związku z czym moje pytanie brzmi jak dodać do tych rekordów tylko przedrostek typu http://domena.xxx.pl/ zachowująć resztę danych.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Zaczytujesz tabelę, pobierasz nazwy plików z każdego rekordu i wstawiasz do tego rekordu plik z przedrostkiem i już.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ludzie, ratunku... Po co "zaczytywać tabelę, jeśli można to zrobić jednym zapytaniem?
Prościej się chyba nie da:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o to mi chodziło dziękuję bardzo, zarypał bym sie przy edycji 6 tys rekordów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To fakt.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 10.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie zebym sie czepial, w kazdym razie WHERE w zapytaniu scannera nie jest konieczny...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 08:37 |