![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam problem z przeszukaniem dokumentu xml
ma ktoś pomysł by dopasować to w taki sposób by przeszukało cały dokument xml ? bo aktualnie skupia się na pierwszym wpisie <ksiazka> </ksiazka> a dalej nie przeszukuje tzn. jeśli pierwszy element w xml jest wyszukiwany to pokazuje wynik poprawnie jeśli element jest drugi lub później w kolejności w pliku xml zwraca wynik nie znaleziono... dodam że skrypt odwołuje się do plików xml w katalogu tzn przeszukuje pliki z katalogu skrypt php:
przykład xml
Ten post edytował loleq1111 12.03.2016, 23:56:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie przypadkiem:
? += zamiast =+ to samo od 26 się zaczyna
Operatory tego typu wyglądają w ten sposób:
ps. Dodatkowo uwaga do tego co poprawiałem: linia 10:
$wpisano zamiast wpisano (brak dolca $) ![]() ps2. z tego co pamiętam, użycie kropek zamiast przecinków jest szybsze:) i po co wstawiać spacje w osobnym ciągu? daj spacje od razu za dwukropkiem i załatwione:) i przy $_POST możesz dodać, żeby nie wywalało błędu jak ktoś dotrze do pliku bez formularza: ps3. już więcej nie piszę, bo wyjdzie, że się czepiam ![]() jak przerobię, żeby wyświetlało więcej wyników, zamiast jednego, to dam znać ![]() No:) jedna chwila, pętelka i gotowe:) Proszę: test.php (tak nazwałem)
test.xml (tak nazwałem) //byłem zbyt leniwy, żeby dodać prawdziwe dane ![]()
Ten post edytował Popek231 13.03.2016, 00:38:27 -------------------- Pomogłem? Wiesz co kliknąć w odpowiednim miejscu :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 12.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzieki za wszystkie uwagi
i oczywiście poprawne rozw ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 71 Pomógł: 2 Dołączył: 30.03.2012 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
////////////////////
zamień na:
ponieważ przy każdym przelocie, pętla sprawdza warunek od nowa i za każdym razem zlicza ile jest $xml - jeśli jest dużo, będzie muliło... ew. możesz dodać jeszcze taki bajer na końcu:
-------------------- Pomogłem? Wiesz co kliknąć w odpowiednim miejscu :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:28 |