![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ponizej fragment kodu:
Kod if ($login == $poprawny_login && $haslo == $poprawne_haslo) { //Start sesji session_start(); //Rejestracja sesji (dzieki temu skrypt wie ze osoba jest zarejestrowana session_register('login'); //Rejestracja sesji (dodatek zliczajacy wyswietlanie stron po zalogowaniu (jeżeli nie chcesz licznika wyświetlonych stron w danym logowaniu możesz to usunąć) session_register('licznik'); //Przekierowanie do strony dostepnej po zalogowaniu header("Location: index.php"); exit(); } a jest to z jakiegos szablonu ... --- ![]() Prosze to naprawic hwao |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Sproboj dac w 1 linijce kodu
ob_start" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nic to nie dalo:
Kod <?php
ob_start(); $poprawny_login = 'login'; $poprawne_haslo = 'haslo'; //KONIEC USTAWIEN //Sprawdzenie czy podano login i haslo if (isset($login) && isset($haslo)) { //Sprawdzenie poprawnosci loginu i hasla if ($login == $poprawny_login && $haslo == $poprawne_haslo) { //Start sesji session_start(); //Rejestracja sesji (dzieki temu skrypt wie ze osoba jest zarejestrowana session_register('login'); //Rejestracja sesji (dodatek zliczajacy wyswietlanie stron po zalogowaniu (jeżeli nie chcesz licznika wyświetlonych stron w danym logowaniu możesz to usunąć) session_register('licznik'); //Przekierowanie do strony dostepnej po zalogowaniu header("Location: index.php"); exit(); } else { //Jezeli podane bledne dane wyswietla ponizszy napis echo 'Błędny login lub hasło!'; } } else { //Ponizej znajduje sie formularz do logowania ?> <form method="get" action="login.php" style="display:inline;"> Login: <input type="text" size="20" name="login"><br> Hasło: <input type="hasloword" size="20" name="haslo"><p> <input type="submit" value="Zaloguj"> </form> <? } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przed <?php masz pustą linijkę? Jeśli tak to ją usuń, to powoduje tego typu błędy.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@tjall: powiedz jakie bledy wyskakuja, albo co nie dziala (nie przekierowywuje?
![]() Co do \n przed <?php: jesli uzyjesz bbcodu Kod [ bbcode ] //nowalinia <?php //to wstawi linie przed <?php ?> tak jak tutaj, po [ code ] dalem nowa linie Kod [ bbcode ]<?php //to wstawi linie przed <?php ?> // [ bbcode ] jest wtej samej linii co [ code ] -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(dr_bonzo @ 2005-01-13 10:16:35) Co do \n przed <?php: jesli uzyjesz bbcodu Wiem jak działa bbcode, dlatrego nie napisałem że TAM JEST pusta linia, tylko zapytałem CZY TAM JEST pusta linia. Łapiesz różnicę?.. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
nie, nie ma pustej linii.
A co sie dzieje? Nie przekierowuje mnie ... Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wlaczylem w apachu Kod LoadModule headers_module modules/mod_headers.so
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dać
Ten post edytował ennics 13.01.2005, 11:32:04 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 2 Dołączył: 12.04.2004 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
może tak pójdzie start sesji na samym początku i bez spacji. Mi działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:29 |