![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, posiadam taki oto kod:
Obiekt w dokumencie wygląda mniej więcej tak:
Po kliknięciu obiektu Kalendarz_Dni, kod pobiera datę z atrybutu data-data z obiektu Kalendarz_Dni, jest ona w formacie 2016-03-10. Następnie dzieli ją funkcja split poprzez ogranicznik "-". Tablica zawiera podzieloną datę - podzielonaData[], więc kiedy dodam kod alert(podzielonaData[1]), po kliknięciu otrzymuję alert z numerem 03 - co znaczy że do tego momentu wszystko działa. Następnie zmienna NazwaMiesiaca przybiera wartość, którą zwraca wcześniejsza napisana przeze mnie funkcja ZamienMiesiace(). Funkcja wygląda tak:
Sama funkcja działa, sprawdziłem ją. Ale jest jeden problem. Funkcja ZamienMiesiace nie chce pobrać zmiennej z tablicy podzielonaData[1], nie do końca wiem w czym tkwi problem. Tablica działa, funkcja działa, ale funkcja nie chce odczytać argumentu i cały kod przestaje działać. Jakieś propozycje? Pozdrawiam, Hazes. Ten post edytował Hazes 10.03.2016, 02:35:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo przekazuj integer do funkcji, albo w funkcji zamieniaj na integer, lub też traktuj je w case jako stringi.
Ten post edytował trueblue 10.03.2016, 09:24:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:27 |