![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Raz kolejny zapytanie, wierzę, że Wasze lepsze doświadczenie więcej wskóra, niż moja 5-ta godzina ślęczenia nad kodem. 1.) Mam listowanie produktów w bazie (to działa) dodawanie działa, kasowanie działa, lecz po skasowaniu przechodzi mi do pustej strony skryptu usun.php, a nie do tej samej strony co poniżej. A chciałbym tak, że naciskam KASUJ i znika mi rekord i mam znowu tą samą stronę ale bez rekordu W adresie jest : http://192.168.0.100/include/usun_produkt.php?id=7 A chciałbym aby wracało pod adres: http://192.168.0.100/indeks.php?go=lista_produktow.php 2.) Aktualizacja, wygląd jak powyżej, naciskam EDYCJA i nic się nie dzieje. A chciałbym tak: naciskam EDYCJA i rekord leci do formularza DODAJ PRODUKT (ten sam którym dodaje produkt), tam są wczytywane rekordy na podstawie ID który jest podawany, rekordy wczytywane są do formularza, edytuję i naciskam ZAPISZ, robi się UPDATE. Załączniki: Indeks.php
Plik Usun.php
Plik wyswietlający lokalizacje lista_lokalizacji.php
Formularz do którego chciałbym aby podczas aktualizowania zasysane był dane Nowa_lokalizacja.php
Ten post edytował sentinell 9.03.2016, 20:44:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już tak próbowałem i skutek ten sam:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co wyświetla Ci się po wykonaniu tego kodu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
W adresie: http://192.168.0.100/include/indeks.php?go...okalizacja2.php
Sorry, the page you are looking for is not found. Wiem gdzie jest juz błąd... http://192.168.0.100/include/indeks.php?go=nowa_lokalizacja2.php Tego zaznaczonego nie powinno być... bo plik USUN.php jest w katalogu INCLUDE. ZROBIONE. Pozostaje tylko kwestia drugiego podpunktu, z którym już ciężko mi idzie. Ten post edytował sentinell 9.03.2016, 21:28:52 |
|
|
![]()
|
|
A gdzie jest plik nowa_lokalizacja2.php ?
Ucz się dobrych praktyk nazywając pliki jakoś bardziej intuicyjnie edytuj.php dodaj.php -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nowa_lokalizacja2.php jest w folderze INCLUDES -> kasowanie jest już zrobione i działa.
Pozostaje mi tylko kwestia drugie punktu, czyli UPDATE, gdzie juz wysiadam... 2.) Aktualizacja, wygląd jak powyżej, naciskam EDYCJA i nic się nie dzieje. A chciałbym tak: naciskam EDYCJA i rekord leci do formularza NOWA_LOKALIZACJA (ten sam którym dodaje lokalizację/produkt...), tam są wczytywane rekordy na podstawie ID który jest podawany, rekordy wczytywane są do formularza, edytuję i naciskam ZAPISZ, robi się UPDATE. Bo naciskam EDYCJA i pokazuje się: Adres WWW: http://192.168.0.100/include/nowa_lokalizacja2.php?id=12 Warning: include(include/config/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /volume1/web/include/nowa_lokalizacja2.php on line 2 Warning: include(): Failed opening 'include/config/config.php' for inclusion (include_path='.') in /volume1/web/include/nowa_lokalizacja2.php on line 2 Fatal error: Call to a member function prepare() on a non-object in /volume1/web/include/nowa_lokalizacja2.php on line 17 ID podaje... W pliku niby jest sprawdzanie że jak rekord juz istnieje, to ma wpisać dane. Oczywiście UPDATE jeszcze nie ma, ale narazie chciałem po prostu wczytać do formularza. A gdzie jest plik nowa_lokalizacja2.php ? Ucz się dobrych praktyk nazywając pliki jakoś bardziej intuicyjnie edytuj.php dodaj.php Wiem, zrobię porządek na koniec, bo mam tu tysiące plików. Wiesz, uczę się, jestem samoukiem, cenna uwaga! - - - - - - - - - - Idąc za tropem tego co ostatnio, czyli poprawiłem adres w linku: Ale teraz pokazuje mi jakby stronę startową po zalogowaniu, a nie formularz NOWA_LOKALIZACJA2.php, tam gdzie miały być wstrzyknięte dane. Plik LISTA_LOKALIZACJI.php [u]</u> Ten post edytował sentinell 10.03.2016, 08:55:19 |
|
|
![]()
|
|
Czy na pewno indeks.php/nowa_lokalizacja2.php ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wystarczyło poprawić nie listę_lokalizacji w kółko i tam szukać błędu, tylko poprawić ścieżkę do bazy w NOWA_LOKALIZACJA
- - - - - - - - - - - - - - --- - - To zostało tylko jedno. Nie wiem o co kaman, dane są zassane do formularza. Poprawiam np ulicę, ale dodaje rekord, a nie UPDATUJE...
Przecież jest kod
Podaje też prawidłowo ID: http://192.168.0.100/indeks.php?go=nowa_lo...2.php&id=21 Ktoś pomoże? Bo zrobiłem wszystko co mi się wydaje najlepiej, ale widać coś nie działa... Ten post edytował sentinell 10.03.2016, 15:20:01 |
|
|
![]()
|
|
Przed sprawdzeniem daj sobie var_dump($id); i zobacz dlaczego Ci idzie do insertu a nie update, na tym polega programowanie - szukaj przyczyny takiego działania.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
I tu jest szkopół. Id = 0 , czyli link przekazuje, ale kod nie zczytuje...
- - - - - Problem znaleziony ![]() ![]() Było: $id = isSet( $_POST['id'] ) ? intval( $POST['id'] ) : 0; Jest: $id = isSet( $_POST['id'] ) ? intval( $_POST['id'] ) : 0; Ten post edytował sentinell 12.03.2016, 16:15:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:26 |