Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Otwieranie i zamykanie okna przy uploadzie., Upload podobny do poczta.interia.pl
lolo
post 12.01.2005, 21:16:52
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

A wiec tak: chce zrobic upload taki jak jest na poczcie interii.

Mam jakis formularzyk, z przyciskiem browse itd. Teraz ktos klika na "Upload", wtedy otwiera sie nowe male okienko w ktorym jest wlasnie animacja np. klepsydry czy cos innego i napis "Prosze czekac" (oczywiscie najlepszy bylby pasek postepu, ale to raczej nie do zrobienia). Po zakonczeniu uploadu okienko sie zamyka i na glownej stronce napis: "Plik uploadowany pomyslnie".

Any ideas?

Olek

--------------------
"Tylko dwie rzeczy sa nieskonczone: wszechswiat i glupota ludzka. Choc co do pierwszego nie mam pewnosci." [Albert Einstein, wybitny fizyk]
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
ARJ
post 12.01.2005, 21:45:37
Post #2

-----

jak wybierzesz plik używsz js do otwarcia okienka z uploadem który wrzuca plik przekazany przez js. masz w tym okienku kod że po wgraniu pliku okienko ma się zamknąć, a okienko które otwarło upload jest odświerzane i przesyłana jest zmienna z napisem że plik został wgrany.

--------------------
Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
+Quote Post
lolo
post 12.01.2005, 21:58:09
Post #3

-----

Aha, czyli w js jest funkcja, która jest w stanie to sprawdzic? Poszukam i mysle ze uda mi sie to zrobic. Jak nie to bede dalej wiercil tu na forum...

Dzieki.

Olek

--------------------
"Tylko dwie rzeczy sa nieskonczone: wszechswiat i glupota ludzka. Choc co do pierwszego nie mam pewnosci." [Albert Einstein, wybitny fizyk]
+Quote Post
Ive
post 12.01.2005, 21:59:28
Post #4

-----

jesli znajdziesz rozwiazanie to please, podrzucic do tego topica ;] na pewno przyda sie kilku osobom ;]
+Quote Post
lolo
post 13.01.2005, 00:48:05
Post #5

-----

Wrzuce, wrzuce jak to napisze, ale nie wiem kiedy (SESJA... angrysmiley.gif ). Moze byc za pare dni, moze dopiero za miesiac... heh

Pozdrawiam.

Olek

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:11